Joensuun Aurinkoinen

Laadukkaat pyöröhirret Karjalasta

Rakennusmateriaali


Hirsi rakennusmateriaalina

Hirsitalon sisäilma on kevyttä hengittää. Puun perusominaisuutena on suodattavuus sekä lämmöneristyskyky. Puu imeyttää, suodattaa ja puhdistaa ilmavirtaa hitaasti. Tästä syystä hirsirakennuksessa on aina sopiva kosteus ja lämpötila. Männyn tuoksu antaa myös lisäenergiaa ja virkistää mieltä. Suljetuissa tiloissa mänty puhdistaa sisäilmaa sekä tappaa bakteereita.

Männyllä on omassa luokassaan paras lahonkestävyys. Mäntypuun vahvuus riippuu jälsin, eli elävän puuaineksen, vahvuudesta. Kun tukissa on enemmän myöhäispuuta, sen kestävyys ja käytettävyys nousee. Puu on vahvinta kun vuosirenkaat ovat kapeita, sydänpuu leveä ja jälsikerros ohut. Hirren valmistuksessa jälsi sorvataan lähes kokonaan pois. Se pienentää hirren halkeamia sekä parantaa lämpöeristystä.


Valmistus

Hirsikehikot tehdään modernilla suomalaisella tuotantolinjalla. Kaikki työtehtävät: tukkien kalibroinnit, urat, reiät ja lukot tehdään samalla koneistuskeskuksella. Hirsirakennuksen kokoonpano on vaivaton, koska koneistuskeskus ja ammattitaitoinen koneistaja suorittavat annetut tehtävät suurella tarkkuudella. Puupinta suojataan uusilla sertifioiduilla antiseptisillä aineilla. Valmis uusi hirsipinta painuu noin 6 – 8 %:iin. Hirsitalossa voidaan asua heti valmistumisen jälkeen.

Hirsikehikon osat:

  • varausura
  • salvos
  • karaura
  • tappi

Toimitus

Hirsikehikot toimittaa suomalainen hirsitalotehdas ja sahalaitos.

Tehtaalla on oma mallisto, mutta pääsääntöisesti Joensuun Aurinkoinen Oy:n toimittamat mallit on valmistettu asiakkaidemme omien piirustusten mukaisesti. Voitte nähdä tulevan rakennuksen myös virtuaalisesti AutoCAD:ssa. Tilauksen toimitusaika on 2 kk – 3 kk rakennuksen suuruudesta riippuen. Kaikki hirsikehikon osat sarjoitetaan, numeroidaan ja asennetaan kuljetuslavoille.

Toimitus pitää sisällään: asennusvalmiit hirret, kiinnitystappien reiät, kiinnitystapit, karaurat oviin ja ikkunoihin, karapuut, piirustukset rakennusluvan hakemiseen sekä asennuspiirustukset. Erillistilauksena: puuosatoimitus. Toimitukset suoritetaan rekka-autolla suoraan asiakkaalle. Aurinkoisen hinnat on laadittu lompakkoystävällisiksi.


metsa


hirsi-rakentaminen


hirsien-kuljetus-2


Lataa katalogi

Katso Aurinkoinen-katalogi!

Meillä on hirsistä rakennusmateriaalina jo lähes 10 vuoden kokemus. Tehtaallamme on oma hirsitalo-, mökki-, sauna- ja piharakennusmallisto.

Katso