Joensuun Aurinkoinen

Laadukkaat pyöröhirret Karjalasta

Rakennusmateriaali


Karjalan mänty

Hirsitalon sisäilma on kevyttä hengittää. Puun perusominaisuutena on suodattavuus sekä lämmöneristyskyky. Puu imeyttää, suodattaa ja puhdistaa ilmavirtaa hitaasti. Tästä syystä hirsirakennuksessa on aina sopiva kosteus ja lämpötila. Männyn tuoksu antaa myös lisäenergiaa ja virkistää mieltä. Suljetuissa tiloissa mänty puhdistaa sisäilmaa sekä tappaa bakteereita.

Karjalan havumetsien puu on aina ollut paras materiaali hirsitalon rakentamiseen. Sen erikoisuutena on pohjoisten kasvuolosuhteiden luoma puun korkea lujuus. Puiden arvioitu kasvuaika on 150 – 200 vuotta.

Männyllä on omassa luokassaan paras lahonkestävyys. Mäntypuun vahvuus riippuu jälsin, eli elävän puuaineksen, vahvuudesta. Kun tukissa on enemmän myöhäispuuta, sen kestävyys ja käytettävyys nousee. Parhaat testitulokset on Venäjän pohjoisalueiden männyillä. Puu on vahvinta kun vuosirenkaat ovat kapeita, sydänpuu leveä ja jälsikerros ohut. Hirren valmistuksessa jälsi sorvataan lähes kokonaan pois. Se pienentää hirren halkeamia sekä parantaa lämpöeristystä.


Valmistus

Hirsikehikot kootaan 150 – 280 mm pyöröhirrestä, jotka tehdään modernilla suomalaisella tuotantolinjalla. Kaikki työtehtävät: tukkien kalibroinnit, urat, reiät ja lukot tehdään samalla suomalaisella koneistuskeskuksella. Hirsirakennuksen kokoonpano on vaivaton, koska koneistuskeskus ja ammattitaitoinen koneistaja suorittavat annetut tehtävät suurella tarkkuudella. Puupinta suojataan uusilla sertifioiduilla antiseptisillä aineilla. Valmis uusi hirsipinta painuu noin 6 – 8 %:iin. Hirsitalossa voidaan asua heti valmistumisen jälkeen.

Hirsikehikon osat:

  • varausura
  • salvos
  • karaura
  • tappi

Toimitus

Hirsikehikot toimittaa Venäjän Karjalassa sijaitseva hirsitalotehdas ja sahalaitos. Tehtaalla on vientiä Suomen lisäksi Ranskaan ja Keski-Eurooppaan. Hirret koneistetaan länsimaisilla koneistuskeskuksilla. Hirren paksuudet ovat 150 mm – 280 mm.

Tehtaalla on oma mallisto, mutta pääsääntöisesti Joensuun Aurinkoinen Oy:n toimittamat mallit on valmistettu asiakkaidemme omien piirustusten mukaisesti. Voitte nähdä tulevan rakennuksen myös virtuaalisesti AutoCAD:ssa. Tilauksen toimitusaika on 1 kk – 2 kk rakennuksen suuruudesta riippuen. Kaikki hirsikehikon osat sarjoitetaan, numeroidaan ja asennetaan kuljetuslavoille. Tehdas suosittelee keväästä syksyyn toimitettaville pyöröhirsille suojakäsittelyä.

Toimitus pitää sisällään: asennusvalmiit hirret, kiinnitystappien reiät, kiinnitystapit, karaurat oviin ja ikkunoihin, karapuut, piirustukset rakennusluvan hakemiseen sekä asennuspiirustukset. Erillistilauksena: pellavaeristysnauha ja hirsien suojakäsittely. Toimitukset suoritetaan rekka-autolla suoraan asiakkaalle. Aurinkoisen hinnat on laadittu lompakkoystävällisiksi. Tarjoamme myös rahoitusvaihtoehdon aktiivirahalla.


metsa


hirsi-rakentaminen


hirsien-kuljetus-2


Lataa katalogi

Katso Aurinkoinen-katalogi!

Meillä on Venäjän Karjalan hirsistä rakennusmateriaalina jo lähes 10 vuoden kokemus. Tehtaallamme on oma hirsitalo-, mökki-, sauna- ja piharakennusmallisto.

Katso